خطرات بارداری در سن بالای 35

بارداری پرخطر

دوران بارداری برای اکثر زنان یک دوره شادی آور و در عین حال همراه با استرس و تغییرات فیزیولوژیکی و روانی است. این تغییرات هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی مادر را آسیب پذیر می کنند. البته اکثر زنان با مشکل خاصی روبرو نمی شوند اما برخی دچار بیماری هایی می شوند که سلامتی خودشان و فرزندشان را به خطر می اندازد. این بارداری ها که بارداری های پر خطر  نامیده میشود، تنها در هشت درصد بانوان رخ می دهد و با مراقبت های ویژه ، می توان بارداری و زایمان سالمی را داشت. اگر یکی از این موارد زیر درباره شما صدق می کند، با پزشکتان مشورت و هرچه سریع تر برای اجرای آزمایش های بارداری اقدام کنید.

بارداری بالای 35 سال:

احتمال دارد پزشکتان از شما آزمایش ژنتیک یا آمنیوسنتز (برای تشخیص ناهنجاری های کروموزومی) بخواهد. مادران مسن تر با احتمال بیشتری دچار افزونی فشار خون، دیابت یا کیست های رحمی می شوند. همچنین، پس از سن 35 سالگی، خطر زایمان فرزند مبتلا به بیماری “سندرم داون” افزایش می یابد.

حاملگی بعد از 35 سالگی

بارداری چندقلویی

حمل بیش از یک جنین، شما را با خطر بیشتری در بارداری روبرو می کند زیرا فشار زیادی بر بدن و رحم شما وارد می شود و بروز مشکلاتی مثل فشار خون، پره اکلامپسی، دیابت های بارداری، جفت سرراهی، زایمان زودرس، استفراغ و خونریزی پس از زایمان را افزایش می دهد. در همین رابطه، مقاله ی خطرات بارداری چند قلویی را بخوانید.

پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی

پره اکلامپسی یک اختلال خطرناک در فشار خون، کارکرد کلیه و دستگاه عصبی است که با افزایش فشار خون، وجود پروتئین در ادرار و تورم اعضای بدن تشخیص داده می شود. بانوان بیش از 40 سال بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به این اختلال قرار دارند. اگر این مشکل، زود تشخیص داده شود، می توان آن را از طریق دارو مدیریت کرد. اما زمانی که مدیریت نشود، می تواند به زایمان زودرس و “اکلامپسی” منجر شود و ممکن است باعث تشنج و کما شود.

در همین رابطه بخوانید: پره اکلامپسی چیست.

جفت سرراهی

جفت سرراهی زمانی رخ می دهد که جفت در قسمت تحتانی رحم قرار می گیرد و دهانه رحم (سرویکس) که محل خروج جنین هنگام زایمان است را به طور کامل و یا ناقص مسدود می کند. در بارداری های طبیعی معمولا جفت در نیمه فوقانی رحم و دور از دهانه رحم قرار دارد. اما اگر در نزدیکی موعد زایمان، جفت همچنان نزدیک به دهانه رحم باقی بماند، خطر خونریزی به ویژه هنگام زایمان افزایش می یابد. زیرا با نزدیک شدن به موعد زایمان، دهانه رحم نرم و باز می شود و درنتیجه می تواند باعث از دست رفتن خون زیادی از مادر شود.

این مشکل حدودا در یک از هر 200 بارداری اتفاق می افتد، البته این بیماری در بانوانی که سیگار می کشند شیوع بیشتری دارد.بانوانی که چندقلو باردارند، بانوانی که بیش از 5 فرزند دارند، بانوانی با رشد غیر معمول رحم و همچنین بانوانی با جفت بزرگ تر یا ناهنجار بیش از دیگران در خطر ابتلا به این مشکل قرار دارند. معمولا خونریزی واژنی بدون درد، طی سه ماهه سوم بارداری اولین نشانه جفت سرراهی است، بنابراین ضروری است که اگر متوجه خونریزی شدید، با پزشک تماس بگیرید. بانوان با جفت سرراهی باید از نزدیک تحت نظارت پزشک باشند و احتمالا به سزارین نیاز خواهند داشت، چرا که سزارین ایمن تر محسوب می شود. اگر خونریزی واژنی پیش از هفته 36 بارداری رخ دهد، ممکن است ضروری باشد تا زمان زایمان در بیمارستان بستری باشید. احتمال دارد فرزند نارس به دنیا آورید و به انتقال خون نیاز داشته باشید.

دیابت بارداری

 این نوع دیابت معمولا فقط در بارداری روی می دهد، یعنی زمانی که بدن به اندازه کافی انسولین (هورمون تبدیل قند به انرژی) تولید نمی کند.

دیابت بارداری چیست

این مشکل معمولا بین 24 و 28 هفتگی بارداری رخ می دهد و در همین محدوده زمانی، معمولا آزمایش غربالگری قند انجام می گیرد. البته بانوان مسن تر و مادران چاق بیشتر در خطر هستند و زمانی که بیماری آنها تشخیص داده شود، احتمالا برای آنان رژیم بارداری تجویز خواهد شد و میزان قند آنان از نزدیک نظارت می شود. نشانه های معمول آن شامل خستگی شدید، تشنگی، تاری دید و حالت تهوع می باشد. در اکثر موارد نیز پس از زایمان میزان قند خون به حالت طبیعی باز می گردد.

عوامل خطر پیش از بارداری

احتمال بروز بارداری پر خطر به شرایط پیش از بارداری شما نیز مرتبط است. عواملی که باعث افزایش این خطر می شوند شامل موارد زیر می گردد:

  • دیابت
  • بالا بودن  فشار خون
  • بیماری صرع
  • بیماری های کبدی
  • سن کمتر از 17 سال
  • سن بیش از 35 سال
  • سابقه زایمان زودرس یا وزن کم نوزاد در تولد
  • سابقه سقط جنین
  • نوشیدن الکل و سیگار کشیدن
  • مشکلات قلبی، آسم ، کم خونی و آرتروز

اگر بارداری شما پر خطر است، بیشتر با پزشکتان مشورت کنید و پیگیر نشانه هایی مثل خونریزی واژنی، سردرد، گرفتگی های شکمی، تغییر در دید و ترشحات آبکی باشید.

همچنی: در کانال تلگرام راهنمای بارداری  و در اینستاگرام نی نی کده یا در فیسبوک نی نی کده عضو شوید تا اطلاعات بیشتری را درباره بارداری به دست بیاورید.



27 نظر

  1. فاطیما گفت:

    سلام من 8روز لکه خون قهوه ای داشتم بعدش مثل پریود تا یه هفته خونریزی داشتم بعدش خوب شدم .بییی چک زدم مثبت دراومد ایا بچه من سقط شده یا نه ممنون میشم کمکم کنید شکم و کمرم هم درد میکنن

  2. reza گفت:

    سلام.همسرم ناخواسته باردارشده دخترم17ماهش والان همسرم کمی ناراحته دکترش گفته قندش خیلی بالاست وشدیداباعث ناراحتی ماشده آزمایش غربالگری دادیم 4ماهشه داروبهش نداده گفته باید متخصص غددبهش داروبده متخصص غددهم نوبت زده برای3ماه دیگه ترابخداراهنمایی ام کنیدچکارکنم خیلی نگران سلامت همسروفرزندم هستم.

  3. فاطمه گفت:

    باعرض سلام.من سه ساله اقدام میکنم ولی بخاطر ضعیف بودن شوهرم باردار نشدم سه ماه پیش اقدام به کاشت کردیم ولی موفق نشدیم این ماه من پریودم خونریزی ی زره دیدم فقط مایع سفید بعد مایع قهوه ای رنگ اومد.لطفا بهم کمک کنید وبگید دلیلش چیه توراخدامنتظر جوابتونم

  4. ونوس گفت:

    با سلام
    من تمایل به داشتن دو یا سه قلو دارم . شما چه دارویی به من پیشنهاد میکنید ؟

  5. لیلا گفت:

    هیچ دارویی نیست به نظرمن

  6. Mino گفت:

    با سلام من غربالگری دوم هم انجام دادم همه چیز نرمال بود ولی دو روز بعدش با کمر بیشتر سمت چپ از ارتفاع کم خوردم زمین سونو بهم گفت یه لخته خون خیلی کوچیک به ابعاد30*10 در جفت به وجود امده ولی جنین در سلامت کامل بود ایا این خطر جدی میتونه باشه ؟ممنون

    • مشاور نی نی کده گفت:

      با سلام
      در صورت سلامت جنین مشکلی وجود ندارد. با این حال تحت نظر پزشک و یا ماما باشید.

  7. Irandokht گفت:

    سلام من شش هفته پىش نزديکى داشتم .بعدش پريود هم نشدم بىبى چک استفاده کردم مثبت شد, من هىچ علاىمى از باردارى ندارم دکتر هم رفتم گفت اگر بىبى مثبته باردارى, ولى من شک دارم .آخه هىچ علاىمى ندارم بنظرتون باردارم؟؟

  8. Tara گفت:

    سلام من 32 سال دارم سال پیش یک بچه ۵ ماهه سقط کردم و بعد جلوگیری نکردم ولی باردار نشدم چکار باید بکنم؟

  9. مرجان گفت:

    سلام من پارسال یک بچه سقط داشتم چهل سه سالم میخوام باردار شم نمیشم دکتر رفتم مگن بعدنت سالم هیچ مشکلی ندارم من یک مقدار عصبی هستم زود هم باردار میشدم الان وارد یکسال شده من ناراحت پژمرده شدم نمی دونم باید چکار کنم خسته شدم وهیچ چیز مثل یک بچه من خوشحال نمیکنه تا ارامش بگیرم لطفا من راهنمای کنید ممنون

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      سلام دوست عزیز با توجه به اینکه سن شما بالای ۴۰ سال میباشد حتما باید از داروهای کمک باروری استفاده کنید تا سریعتر باردار شوید نگران نباشید

  10. ش.ب گفت:

    سلام.۳۷سال سن دارم.بارداری اولم پوچ بود که دفع شد.بارداری دومم موفق بود.بارداری سومم هم سقط شد و کورتاژ شدم.الان تست بارداری دادم مثبت بوده.ضمن اینکه از داروی اسنترا و زولپیدم هم استفاده می‌کنم.دکتر روانپزشکم گفته در دوران بارداری می‌تونم از این دارو ها استفاده کنم.از طرفی دندان درد هم دارم.ایا می‌تونم دندانپزشکی برم یا نه؟و اینکه می‌تونم عصب کشی کنم دندانم رو یا نه؟

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      سلام بهتره با مشورت روانپزشک خود داروها ی خود را کاهش بدهید وبه جای آن نزد روانشناس روانکاوی ویا رفتار درمانی شوید و به جای داروهای شیمیایی از داروهای گیاهی آرام بخش استفاده کنید زیر نظر متخصص طب سنتی بهتره به دندانپزشک مراجعه نمایید تا کار دندان شما انجام شود تا ۹ ماه اذیت نشوید به دندانپزشک خود اطلاع دهید که باردار هستید

  11. لیلا گفت:

    با سلام.من40سالمه و6ساله ازدواج کردم.از اول ازدواجم هم ب طور طبیعی پیشگیری کردم و ب جز یک یا دوباد ک میخاستم ب روش اورژانسی پیشگیری کنم و قرص خوردم دیگه هیچ دارو یا روش پیشگیری دیگه ای نداشتم.یک سال و نیم قبل ی بارداری پوچ داشتم ک هفته هشتم خودبخود سقط شد و بعدش هم هیچ دارویی استفاده نکردم و بقایایی هم نداشت.بعد هم ب طور مرتب سر بیست و هشت روز پریود شدم.الان چند ماهه ک دارم برای بارداری اقدام میکنم.چون چند ماه اخیر پریودام26روزه شده از بعد پریودم تا روز16سیکل هر شب با همسرم رابطه دارم اما هنوز باردار نشدم.هیچ سابقه نازایی در خانواده خودم و همسرم نیس .و من تا امروز نه پریودام مشکلی داشته نه کیست تخمدان.فقط ی فیبروم دارم ک از هشت سال قبل ک کنترلش میکنم اندازه اش تغییر چندانی نکرده.دارویی مصرف نمیکنم.ماه قبل چکاپ کامل دادم هیچ مشکلی از نظر ترویید و غیره نبود.مشکل کجاست؟ایا باید صبر کنم یا ب متخصص زنان مراجعه کنم،؟ در ضمن در این چند ماه از روز13سیکلم علائمی مانند گرگرفتگی تهوع درد سینه تیر کشیدن زیر دل رو با شدت خیلی بیشتری نسبت به ماه های قبل داسته ام.ممنون از توجه شما

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      اگر در این ماه باردار نشدید بهتر است به پزشک مراجعه نمایید تا دارو مصرف کنید به این شکل زودتر نتیجه بگیرید

  12. ىلدا گفت:

    سلام خانم دکتر من 36سال سن دارم .منم دوست دارم مادر شم ولى اززاىمان خىلى مىترسم .نمىدونم چکارکنم توراخدامىشه کمکم کنىن.باتشکر.

    • مشاور کودک نی نی کده گفت:

      سلام برشما .
      خیلی هم عالی که شما را در جمع مامان های نی نی کده داریم .ترس شما از زایمان طبیعی است اما اگر ترس افراطی باشد و تعادل زندگی شما را بر هم زده نیاز به بررسی عمیق و بالینی تری دارید . همه ما هیجان ترس را در زندگی تجربه می کنیم گاهی باعث پیشرفت و گاهی مانع حرکت می شود ترس شما اگر مانع از رسیدن به برنامه های زندگی شما می شود ریشه ای و عمیق است و نیاز به مواجهه با آن دارید اما قابل حل است . لطفا قبل از اینکه شما را متزلزل تر کند از مشاور حضوری بهره مند شوید تا بتوانم به شما کمک کنم .
      من روزهای شنبه و چهارشنبه از ساعت 3تا 8:30 شب در مرکز مشاوره مهر در حال ویزیت هستم با شماره 88684985 – 021 تماس بگیرید وقت مشاوره بگیرید.
      خانم زهراصادقیان؛ درمانگرومشاوره خانواده نی نی کده

  13. گيتي گفت:

    سلام و خسته نباشيد . من ٣٥ ساله هستم و بارداري أولم هست . سونوگرافي هفته ٧ انجام دادم دكتر گفت جنين هيچ مشكلي نداره و قلب تشكيل شده و اندازه ان ١ سانت أست فقط يه مشكل نگران كننده كه وجود دارد در رحم فضاهاي خالي ديده مي شود (در مانيتور كه نشان داد گفت اين قسمت هاي سفيد) كه بايد از بين برودوگرنه منجربه سقط مي شود . ٢ هفته استراحت مطلق داد و شياف واژينال و گفت بعد دو هفته مجددا برم كه ببينن از بين رفته يا نه . مي خواستم بدونم اين مشكل حاديه و اگه ميشه راهنماييم كنيد . ممنونم

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      سلام سوال شما واضح نیست ما همچین عنوانی در سونوگرافی بارداری نداریم باید هماتوم یا همان لخته پشت جفت باشه یا اینکه لکه بینی داشته باشید و تهدید به سقط باشید تا شیاف پروژسترون تجویز شود. اگر لکه بینی ندارید نیازی به مصرف شیاف پروژسترون نیست و نیازی به سونوگرافی مجدد ندارید

  14. مریم گفت:

    سلام خسته نباشید
    من 38 سال سن دارم مدت یک سال ونیم هست که عقد کردیم قبل از عقد سیکل ام 25 روز بوده ولی تقریبا 6ماهی میشه که 23روزه شده درحال حاضر امکان بچه دار شدن رو ندارم از طرفی میترسم که در اینده خدا منو از این نعمت محروم کنه و این فکرم رو خیلی مشغول کرده میشه لطف کنین و بگین تقریبا تا چه سنی احتمال باروری دارم باتوجه به این که سیکلم کم شده ممکنه تخمک گزاریم هم کم بشه ممنون

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      سلام،کم شدن سیکل ربطی به کم شدن تخمک گذاری ندارد،اما سن شما برای بارداری بالا هست پس حداقل تا 40سالگی اقدام به بارداری کنید هرچند که تا زمان یائسگی وقت دارید،اما عوارض بارداری با افزایش سن بالا میرود

  15. فهیمه گفت:

    با سلام من ۴۱ سالمه ۴ ساله ازدواج کردم ودر این مدت بدون جلوگیری نزدیکی داشتم اما باردار نشدم .همسرم مخالف ivf هست .ایا راه دیگری برای بارداری هست؟و الان در روز ۱۳ و۱۴و ۱۵ پریودی نزدیکی داشتم و خیلی سریع هردو طرف زیز شکمم درد میکنه ایا علتش میتونه ترکیب اسپرم و تخمک باشه ممنون از پرسش شما

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      اگر ناباروری شما بدون هیچ علتی باشد و هر دو سالم باشید راه دیگری ندارید! درد دو طرف شکمتان میتواند عللی از جمله تخمک گذاری و یا عفونت باشد، ترکیب اسپرم با تخمک علائم ندارد

  16. ارزو گفت:

    سلام من ۳۸سالمه یه دختر۷ساله دارم ۷ماه پیش بارداربودم که قلب بچه توهفته ۱۳ایست کرد وکورتاژ شدم از ان زمان به بعد خونریزی زیاد ودل دردشدید دارم زمان پریودی دیگه باردارنشدم خانوم دکتر لطفا بگید مشگل من چیه چراباردارنمیشم

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      عزیزم شما مشکلی ندارید،رحم شما کمی طول میکشد به حالت اول برگردد پس عجله نکنید خونریزی شما قطع شود و بعد اقدام به بارداری کنید

شبکه های اجتماعی ما

اینستگرام نی نی کده

طراحی اتاق کودک طراحی اتاق کودک

چگونه اتاقی هماهنگ با سن کودک خود طراحی کنیم

هنر کودکانههنرهای کودکانه

انواع هنرهای مختلف برای پرورش خلاقیت کودکان

زبان انگلیسی و فرانسه کودکان زبان انگلیسی و فرانسه کودکان

کودکان می توانند از دو سالگی دو زبان را یاد بگیرند

 جشن تولدهای کودکانه جشن تولدهای کودکانه

یک جشن تولد متفاوت از آنچه تا کنون برای کودک خود گرفته اید