123 شماره تلفن مرکز مبارزه با کودک آزاری
گاهی کودکان از سوی افرادی که باید توسط آنان، محبت ببینند ، مورد آزار قرار می گیرند و متاسفانه گاهی بر اثر این آزارها جان خود را از دست می دهند و یکی از راه های جلوگیری از وقوع چنین پیشامدهایی، گسترش خدمات اورژانس اجتماعی از جمله خط تلفن مبارزه با کودک آزاری است.
در سال گذشته حدود 24 هزار مورد کودک آزاری به اورژانس اجتماعی بهزیستی گزارش شده است. همین مساله باعث شد تا خط 123 به مساله کودک آزاری و البته همسرآزاری اختصاص یابد. هر چند کمتر پیش می آید که کودکی به خاطر کودک آزاری با شماره 123 تماس بگیرد با این وجود برای اینکه کودکان بتوانند به راحتی شماره تلفن را حفظ کنند شماره 123 برای این منظور انتخاب شده است.
کودک آزاری دیدید؟ با 123 تماس بگیرید
کودکان کمتر با 123 تماس می گیرند. گاهی همسایه ها ، گاهی مدارس و گاهی مراکز بهداشتی و درمانی و گاهی افراد دلسوز و رهگذر با شماره 123 تماس می گیرند و کودک آزاری را اطلاع می دهند تا اقدامات لازم برای آن انجام شود.
بعد از تماس با شماره تلفن 123 چه اتفاقی می افتد؟
کارشناسان در بسیاری از مواردِ کودک آزاری که با اورژانس اجتماعی کشور مطرح می شود از پشت تلفن با راهنمایی های مختلف، مشکل را برطرف می کنند و در موارد معدودی نیز با خودروهای خدمات سیار مساله کودک آزاری را پیگیری می کنند.
هنگامی که کودک آزاری محرز می شود در برخی مواقع با حکم دادستانی و با همراهی ماموران انتظامی به منزل مورد نظر مراجعه می شود؛ برای برخی ماموریت ها، کارشناسان اورژانس اجتماعی با تیم خدمات سیار مراجعه می کنند. در مواردی از کودک آزاری ها نیز از والدین و سرپرستان کودک می خواهیم به مراکز مداخله در بحران مراجعه کنند.
در چه مواقعی کودک از خانواده جدا می شود؟
در صورتی که کودک آزاری حاد باشد و جان و سلامت کودک در معرض تهدید باشد ، کودک از خانواده جدا می شود و او را به مراکز شبانه روزی بهزیستی تحویل می دهند، چون با وجود اینکه استراتژی مرکز فوریت های اجتماعی این است که هر کمکی به کودک باید درون خانواده انجام شود، اما برخی از خانواده ها صلاحیت نگهداری کودک را ندارند و به او آسیب می رسانند.
آمارهایی از کمک رسانی سازمان بهزیستی
از 142 هزار تماسی که سال گذشته در خصوص مشکلات مربوط با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن 123 گرفته شد ، هشت درصد آن مربوط به کودک آزاری بود. مراکز مداخله بحران بهزیستی نیز در 190 شهرستان قابل دستیابی است و مردم می توانند به صورت حضوری به این مراکز مراجعه کرده و موارد کودک آزاری و همسرآزاری را اطلاع دهند. تیم خدمات سیار نیز جزو خدمات سازمان بهزیستی است که شامل یک روانشناس، یک مددکار و یک راننده در خودروهای مخصوص با آرم اورژانس اجتماعی است که به مواردی مانند کودک آزاری یا همسرآزاری رسیدگی می کنند. هم اکنون حدود 300 خودروی خدمات سیار در شهرستان های مختلف در مراکز اورژانس اجتماعی یا مراکز مداخله در بحران فعال هستند.
ممنون از این سازمان که به داد این کودکان معصوم و بی گناه میرسه.
با سلام و احترام و تشکر و عرض خسته نباشید
به نظر بنده حقیر در دین ما چه ضرورتی دارد که با وجود شکنجه های روحی و جسمی حتی تا حد مرگ و برخی موارد حتی مرگ یک زن مظلوم و بی دفاع، با همسری بی بند و بار و وحشی زندگی نماید . مگر انسان (شوهر) مالک بی قید و بند زن می شود؟
مگر در دین اسلام، علی الخصوص در کشور عزیز ما نظام برده داری وجود دارد؟
چه ضرورتی دارد تا با وقیه ترین و با دلخراش ترین صحنه ها خانواده ای متزلزل به دوامش ادامه دهد؟
علی رغم برخورد ظالمانه شوهر علیه همسر باز دادگاه رای بر تحکیم خانواده ها می دهد که اصلا از نظر انسانی درست نیست . من این سوال را مطرح می کنم مگر انسان مالک انسان دیگری هست که با او با کتک و فحش و ناسزا برخورد شود و طرف و شخص بخاطر ترس از آبرو از یک طرف و عدم حمایت کامل توسط دولت از سوی دیگر مظلوم واقع شود؟
همچنان که در دین اجباری وجود ندارد در زندگی زناشویی هم باید اجباری نباشد . و در صورت دوست نداشتن هر یک از زوجین باید بلافاصله و در کوتاهترین زمان ممکن صیغه طلاق جاری شود . نه اینکه بند و تبصره و ماده و بحث امتیازات و … به میان کشیده شود .
منم بانظر ابراهیم موافقم….منم یکی از اون زن های بدبختی ام که یک بچه سه ساله دارم همسر من تعادل روانی نداره و بارها من و بچه ام رو تا حد مرگ زده ..بارها میخواسته منو خفه کنه وبه زور خودمو نجات دادم تهدیدم کرده که اگه برای طلاق اقدام کنی بچه اتو میکشم هیچ کاری از این آدم بعید نیست و هرروز من و بچه ام داره با گریه و استرس میگذره هیچ کس نیست که حمایتم کنه
ینی شما با این اورزانس اجتماعی تماس گرفتین و هیچ فاییده ای نداشته؟ لطفا اگه کمکتون نکردن اطلاع بدین