لکنت زبان در کودکان و هفت توصیه به مادران
لکنت زبان متداول ترین اختلال تکلم به حساب می آید و معمولا در دوران خردسالی آغاز می شود و آغاز آن دو تا چهار سالگی است. در سن شش سالگی نیز که مصادف با آغاز مدرسه است، به دلیل ویژگیهای عاطفی آن دوره از زندگی کودک، احتمال بروز لکنت زبان در کودکان بسیار بالاست.
راهکارهایی برای کمک به درمان لکنت زبان
اگر کودک شما دارای لکنت زبان در تکلم است، برای اینکه بتوانید به او در درمان لکنت زبان کمک کنید، این هفت نکته را رعایت کنید:
1. حرف زدن با سرعت کم
هنگامی که با کودک خود صحبت میکنید، تند و عجول حرف نزنید. بین حرف زدن، مکث های کوتاهی داشته باشید. وقتی کودک شما در حال صحبت کردن است و صحبتش تمام شد، چند ثانیه صبر کنید و بعد حرف زدن را آغاز کنید. مکالمه آهسته و شمردهء شما از هر نصیحتی (مانند “سرعتت رو کم کن” یا “دوباره آروم تکرارش کن”) برای کودکتان موثر تر است.
2. کمتر سوال بپرسید
تعداد سوالاتی که از کودک خود می پرسید را کاهش دهید. کودکان وقتی درباره ایده های خود حرف میزنند آزادتر صحبت میکنند ، نسبت به زمانی که به پرسش های والدین خود پاسخ می دهند. به جای سوال پرسیدن، بسادگی روی آنچه که کودک بیان کرده است اظهار نظر کنید تا بداند که شما به حرفهایش گوش کرده اید.
3. به معانی جملاتش توجه کنید. نه به طرز بیانش
از حالات چهره خود و همچنین زبان بدن استفاده کنید تا به کودک بفهمانید که توجه شما به محتوای حرف هایش هست و نه به طرز بیان لغاتش.
4. زمان اختصاصی برای برقراری ارتباط با کودک
هر روز مدت مشخصی را کنار بگذارید که در آن زمان، توجه کامل خود را به کودکتان معطوف کنید. در این زمانِ اختصاص داده شده، به کودک اجازه دهید تا درباره کاری که میخواهد با هم انجام دهید تصمیم بگیرد. بگذارید کودکتان شما را در فعالیت های مورد نظرش سهیم کند و خودش تصمیم بگیرد که میخواهد حرف هم بزند یا خیر. وقتی در این مدت حرف میزنید، گفتار خود را با مکث های فراوان و با آرامش و سرعت کم پیش ببرید. این زمانِ آرامی که در کنار کودک هستید، بهترین کمک را به ساخت اعتماد به نفس کوچولوی شما میکند. و به او می فهماند که پدر یا مادرش از همراهی و مشایعت با او، لذت می برد. همینگونه که کودک بزرگتر می شود زمانی می رسد که او از حرف زدن با شما درباره احساسات و تجربیاتش، احساس راحتی میکند.
5. شنیدن را تمرین کنید
به اعضای خانواده تان بیاموزید که شنیدن و حرف زدن به نوبت را بیاموزند و رعایت کنند. کودکان، بخصوص کودکانی که لکنت زبان دارند وقتی می بینند که دیگران برای شنیدن حرف های آنها توجه به خرج می دهند، راحت تر حرف میزنند.
6. به حرف زدنش اهمیت بدهید
به مدل تعامل خود با کودکتان توجه کنید. سعی کنید به کودک این پیام را (بصورت ناخوداگاه) بفرستید که شما برای شنیدن حرف هایش آماده هستید و او زمان بسیاری را برای حرف زدن در اختیار دارد. از میزان انتقادات خود بکاهید. همچنین از حرف زدن سریع و پریدن وسط حرف های کودک و پرسشگری از کودک.
7. احساس حمایت کامل به کودک بدهید
و نهایتا به کودک این حس را بدهید که او را همینگونه پذیرفته اید. بهترین نیرویی که به کودک می دهید، این است که احساس کنید شما پشتیبان او هستید، چه زمانی که در حرف زدنش لکنت دارد و چه زمانی که ندارد.
8. به ما در تلگرام بپیوندید
برای یادگیری نکات بیشتر در کانال تلگرام نی نی کده عضو شوید تا نکات تربینی بیشتری را درباره کودک دلبندتان بدانید و زندگی و آینده زیباتری را با تربیت درست به او هدیه دهید.
امکان نظر دادن در اینجا وجود ندارد