میزان مصرف شکر در کودکان چقدر باید باشد؟
کودکان معمولا سه برابر بیشتر از حد مجاز، شکر مصرف میکنند و این موضوع خطرناک است. وزارت بهداشت انگلیس به تازگی یک اپلیکیشن موبایل به نام Sugar smart برای استفاده ی والدین ارائه کرده است که میزان شکر موجود در هر خوراکی ای را به والدین گزارش میدهد. دولت انگلیس در تلاش است با این روش با پوسیدگی دندانها، دیابت و چاقی مفرط در کودکان مقابله کند.
یک تکه شکلات معمولا به اندازه شش حبه قند، شیرینی دارد. یک پاکت آبمیوه به اندازه 5 حبه قند و یک نوشابه به اندازه 9 حبه قند! که این میزان، از کلِ قندی که کودک در یک روز مجاز است مصرف کند، بیشتر است.
چیزی که پدر و مادرها باید انجام دهند ، جایگزین کردن نوشیدنی های شیرین با نوشیدنی های کم شیرین یا حتی آب است که می تونه خیلی برای سلامت کودک مفید باشه . آمارهای رسمی نشان میدهد که کودکان 4 تا 10 ساله، در هر سال به اندازه 22 کیلوگرم “شکر افزوده شده” مصرف میکنند که برابر 5500 حبه قند است.
شکر افزوده، به شکری میگویند که در حین فرایند تولید مواد غذایی مانند آبمیوه، نوشیدنی های ورزشی، شکلات، نسکافه و غیره به مواد غذایی اضافه میشوند. یکی از راه های کاهش شکر، این است که قبل از مصرف انواع کیک و مواد خوراکی آماده، برچسب روی آنها را بخوانید. اما توجه کنید که مواد خوراکی آماده، فقط شکر افزوده را ذکر میکنند و حرفی از شکری که بصورت طبیعی در مواد آنها وجود دارد نمی زنند. بطور مثال شکر به میزان زیادی در میوه ها، سبزیجات، شیر و غلات وجود دارد.
طبق گفته محققان، کودکانی که شکر زیاد مصرف میکنند و ليپوپروتئين (ماده های كه در از بين بردن كلسترول در بدن نقش اساسي دارد) به اندازه کافی مصرف نمیکنند، در سالهای جوانی، با خطر حملات قلبی و سکته مواجه اند. محققان برای مصرف کودکان، حدود زیر را پیشنهاد میکنند :
- کودکان پیش دبستانی، روزانه حداکثر 16 گرم شکر (چهار قاشق چای خوری)
- کودکان 4 تا 8 ساله ، روزانه حداکثر 12 گرم شکر (سه قاشق چای خوری)
- کودکان 9 تا 15 ساله، روزانه حداکثر 30 گرم شکر (پنج تا 8 قاشق چای خوری)
یکی از راحت ترین راه برای کاهش مصرف قند روزانه، کاهش مصرف نوشیدنی هایی مانند سودا، آبمیوه، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زاست.
برای آشنایی با مطالب سلامت کودک خود، در تلگرام نی نی کده یا اینستگرام ما عضو شوید.
سلام ,دختر من تا شش ماهگی شیر مادر میخورد البته بدلیل اینکه شاغل عستم روزی یه وعده بعداظهر ها شیر خشک هم میدادم ,الان که به غذا خوردن افتاده به هیچ عنوان شیر منو نمیگیره احساس میکنم شیرم دیگه داره خشک میشه ,الان که بهش غذای کمکی میدم (حریره ,سوپ ,پوره سیب زمینی,زرده تخم بلدرچین) کنارش بهش شیر خشکم میدم نمیدونم چیکار کنم که دوباره شیر خودمو بخوره یا اینکه اینایی که بهش میدم کافیه ,خیلی نگرانم ,وزنش تو پایان شش ماهگی ۶/۶۰۰ بود نمیدونم فکر میکنم دخترم یه مقدار کمبود وزن داره لطفا راهنمایی کنید