یبوست در دوران بارداری
یبوست حالتی است که درآن مدفوع سفت می شود وبرای دفع آن ( اجابت مزاج) نیاز به استفاده از داروست. اگر اقدامی برای درمان یبوست شدید و مزمن نشود عوارض بدی را به همراه دارد به همین دلیل در صورت بروز علائم باید به پزشک مراجعه کنید. موثرترین درمان برای یبوست ایجاد یک تغییر مهم در رژیم غذایی است که امروزه کمتر به آن توجه می شود.
یبوست در اواخر بارداری بیشتر مشاهده می شود. ترشح هورمون پروژسترون روده را تا حدی شل میکند و موجب یبوست میشود. همچنین بزرگ شدن رحم نیز روده را تحت فشار قرار میدهد.
علائم یبوست شدید:
- تحمل علائم یبوست شدید به مدت بیش از سه هفته
- بروز تغییری قابل توجه در عادتهای رودهای طی چند هفته
- درد شدید مقعد هنگام اجابت مزاج
علائم بیماریهای دیگر علاوه بر علائم یبوست مانند خستگی، خستگی مزمن و بیحالی و کاهش تحمل هوای سرد بیانگر ضرورت ارزیابی عملکرد تیروئید و بررسی ابتلا به کمکاری تیروئید است. ابتلا به این بیماری همراه با درد شکم به مدت دو هفته یا بیشتر میتواند نشانه مسمومیت با سرب باشد.
روشهای درمان یبوست در دوران بارداری
روشهای ایمنی برای درمان یبوست در حاملگی وجود دارد که هیچ گونه خطری برای مادر یا نوزاد ندارد. پزشک عمومی در ابتدا از مادر میخواهد تا فیبر و مایعات بیشتری مصرف کند و ورزش ملایم انجام دهد. اما اگر تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی تأثیرگذار نبود، ملین برای دفع منظم و آسان مدفوع تجویز میشود. مصرف اکثر ملینها برای بانوان باردار بدون خطر است، چون آنها توسط دستگاه گوارش جذب نمیشوند. بنابراین این داروها اثر جانبی بر روی نوزاد نخواهند داشت. اما مصرف بیش از حد ملین، موجب تنبلی روده ها میشود.
استفاده از روغن معدنی تجویز نمی شود. زیرا که با جذب ویتامین های محلول در چربی (E, D , A) تداخل پیدا میکند. در صورتی که در دوران بارداری به سر می برید، در گروه تلگرام بارداری ما عضو شوید تا مقالات را بر روی گوشی خود دریافت کنید. همچنین می توانید در اینستگرام، مطالب ما را دنبال کنید.
خیلی عالی بود
میشه لطفا بگید یبوست چه عوارضی روی جنین داره؟ مثلا روده ها هفته ای یکبار کار کنند بر روی سلامتی یا زیبایی جنین تاثیر گذارند؟؟
عزیزم یبوست شدید احتمال پارگی کیسه آب و عدم نزدول سر جنین در ماههای آخر رابه همراه دارد