زمان اولین مراجعه به پزشک در دوران بارداری و سوالات پزشک از شما

سه ماهه اول بارداری

پس از اینکه جواب آزمایش خانگی حاملگی شما مثبت بود، در اولین فرصت با پزشک متخصص زایمان، پزشک خانواده، یا ماما دیدار کنید. اگر هنوز دکتر یا مامایِ خود را برای دوره­‌ی بارداری انتخاب نکرده اید، حتما برای شروع، با یک ماما دیداری ترتیب دهید. شما می توانید افراد مختلفی را برای این کار امتحان کنید تا کسی که با او راحت­تر هستید را انتخاب کنید.

خیلی از پزشکان اولین وقت را برای زمانی که 8 هفته از بارداری گذشته باشد می گذارند. و بعضی اوقات هم زودتر، در واقع زمانی که شما مسئله ای داشته باشید، و در بارداریهای قبلی به مشکلی برخورد کرده باشید، و یا دچار خون ریزی واژینال، درد شکم، تهوع و یا استفراغ شدید شده باشید.

اگر در حال استفاده از داروی خاصی هستید و یا در معرض ماده خطرناکی قرار گرفته اید، هر چه زودتر آن را با پزشک یا مامای خود درمیان بگذارید. احتمالا اولین وقت پزشک شما، طولانی ترین وقت خواهد بود مگر اینکه با مشکلی مواجه شوید. در این ویزیتِ پزشک و یا هر ویزیتِ دیگر هر سوالی که به ذهنتان می رسد را بپرسید. اگر هم سوالاتتان در بین ملاقات ها به ذهنتان رسید بهتر است برای خود لیستی تهیه کنید.

مراجعه به پزشک بارداری

بررسی سوابق پزشکی شما توسط پزشک

سوابق پزشکی خود را به همراه داشته باشید. پزشک از شما سوالاتی درباره سابقه بیماری ها و ناراحتی هایتان خواهد پرسید تا سلامت جسمی و روحی شما را بررسی نماید.

اینها سوالاتی است که ممکن است پزشکتان از شما بپرسد:

سوابق و جزییات درباره­‌ی زنان و زایمان

  • آیا عادت ماهیانه­‌ی شما منظم است و اینکه آخرین بارِ آن کی بوده است؟
  • اولین روز آخرین عادت ماهیانه­‌ی شما کی بوده است ( برای مشخص کردن روز زایمان)
  • آیا بعد از آخرین روز عادت ماهیانه­ ی خود به مشکلی برخورده ­اید (مربوطِ به بارداری و یا حتی نامربوط)
  • آیا در گذشته مشکل زنان و زایمان داشته اید و یا دارید (از جمله عفونت های منتقله از راه جنسی )
  • جزئیات بارداری های گذشته

سوابق مربوط به وجوهِ دیگرِ سلامتیِ‌تان

  • بیماریهای مزمن و داروهایی که برای درمان استفاده می شود
  • آلرژی به داروها
  • مشکلات روانی
  • بستری و یا سوابق جراحی

عاداتی که ممکن است بر روی بارداری اثر داشته باشد

  • کشیدن سیگار
  • مشروبات الکی
  • مواد مخدر
  • و یا اگر شما ( در گذشته ) مشکلی و یا مسائلی داشته­‌اید که ممکن است در آینده سلامت کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

تاریخچه پزشکی خانواده خود

  • آیا در خانواده هیچگونه بیماری جدی مزمنی وجود دارد؛ خیلی از بیماریها ریشه فامیلی دارند، که دانستن تاریخچه­‌ی آنها به پزشک کمک می کند تا سعی کند که مشکلی پیش نیاید.

بررسی سابقه­‌ی نقص ژنتیکی و تولد

پزشک موارد زیر را از شما خواهد پرسید:

  • اینکه آیا خودِ شما یا پدر کودکِتان، و یا کسی در هر یک از دو خانواده دچار اختلالات کروموزومی یا ژنتیکی بوده، یا تاخیری در رشد اعضایِ بدنش داشته و یا با نقصِ ساختاری مادر زادی متولد شده.
  • درباره هرگونه دارو و یا مکمل های غذایی که بعد از آخرین عادت ماهیانه استفاده کرده اید، ویا استفاده از الکل ومواد مخدر. با دقت فکر کنید تا مطمئن شوید که در معرض هیچ گونه مواد سمیِ دیگری که ممکن است اثرات منفی داشته باشند قرار نگرفته باشید( ترجیحا لیستی از مواردی که نگرانتان می کنند را تهیه کنید، مخصوصا اگر در جایی کار یا زندگی می کنید که به سبب آن در معرض مواد سمی قرار می گیرید )
  • به پزشک خود در مورد هر خارش، ویروس، و یا عفونت های دیگر اطلاع دهید.

سلامت جسمی و روحی در دوران بارداری

پزشک شما حتما توصیه هایی برای خوردن غذای مناسب خواهد داد تا دچار اضافه وزن نشوید و ویتامین های لازم هم به بدنتان برسد. برای شما مسائلی که ممکن است در روز های اولیه­‌ی بارداری پیش آیند و علائمی که باید سریع رسیدگی شوند را توضیح خواهد داد.

حالات روحی شما بسیار مهم است. پزشک شما ممکن است برای نشانه های افسردگی در دوره­‌ی بارداری از شما آزمایش بگیرد. اما شما نباید صبر کنید تا از شما سوال شود. اگر احساس افسردگی و یا خستگی می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. و او شما را به کسانی که می توانند کمک کنند معرفی خواهد کرد.

بعلاوه حتما شما را از خطراتِ کشیدنِ سیگار، و نوشیدن الکل، و استفاده از مواد مخدر و یا داروهای مشخصی آگاه خواهد کرد. اگر هم برای ترک سیگار و یا اعتیادهای دیگر احتیاج به کمک دارید خواهش کنید تا شما را به یک مشاورِ برنامه ریز معرفی کنند.

همچنین پزشک شما حتما درباره­‌ی انجام و یا خودداری از انجام بعضی از ورزشها، سفر، رابطه­‌ی جنسی در دوره­‌ی بارداری و خطرات زیست محیطی و شغلی که می توانند بر روی جنین تاثیراتی داشته باشند توضیحاتی خواهد داد، و اینکه چگونه از بعضی عفونتها مثل توکسوپلاسموز دوری کنید.

اگر زمان سرما خوردگی ( ویا نزدیک زمان سرما خوردگی ) است به شما تزریق واکسن سرما خوردگی پیشنهاد می شود.

انواع آزمایشات غربالگری دوران بارداری

مقاله ی بعدی:  انواع آزمایشات اولیه ی دوران بارداری (برخی از آزمایشات ضروری اند و برخی دیگر در صورت صلاحدید پزشک، نیاز به انجامشان هست.)

برای اینکه اطلاعات بارداری تان را تکمیل کنید، می توانید در کانال راهنمای بارداری ما در تلگرام عضو شوید تا مقالات جدید در زمینه بارداری را در موبایل خود مطالعه کنید. و در آخر، وقت ویزیت بعدی خود را مشخص نمایید، که تقریبا چهار هفته بعد خواهد بود.

اگر وارد ماه چهارم بارداری شدید: مراجعه به پزشک در سه ماهه دوم بارداری



4 نظر

  1. فاطمه گفت:

    سلام اگه ندونیم بار دار هستیم وقرص اوومید کلومیفن۵۰ مصرف کنیم برای بچه خطر دار؟؟

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      سلام‌‌ قرص‌کلومیفن‌ از‌روز‌ پنجم‌‌قاعدگی‌ به‌مدت‌۵شب‌ تجویز‌میشود‌‌ که‌امکان‌ بارداری‌ در‌ زمان‌ قاعدگی‌‌‌‌‌ امکان‌پذیر‌ نمیباشد‌‌‌

  2. صبا گفت:

    سلام.من در هفته 5 بارداری هستم.هنوز به پزشک مراجعه نکردم.31 ساله هستم.خوارش های ملایمی در پوست واژن دارم.با ژل سروینا شستشو میدم هر روز.ولی برطرف نمیشه.این مساله قبل از بارداریم هم بوده.راهنماییم بفرمایید.

    • مشاور مامایی نی نی کده گفت:

      بهتره داخل منزل لباس زیر نپوشید واینکه دستگاه تناسلی خودتان را همیشه خشک نگه دارید. اگر بهتر نشدید باید با مشورت پزشکتان دارو مصرف نمایید

شبکه های اجتماعی ما

اینستگرام نی نی کده

طراحی اتاق کودک طراحی اتاق کودک

چگونه اتاقی هماهنگ با سن کودک خود طراحی کنیم

هنر کودکانههنرهای کودکانه

انواع هنرهای مختلف برای پرورش خلاقیت کودکان

زبان انگلیسی و فرانسه کودکان زبان انگلیسی و فرانسه کودکان

کودکان می توانند از دو سالگی دو زبان را یاد بگیرند

 جشن تولدهای کودکانه جشن تولدهای کودکانه

یک جشن تولد متفاوت از آنچه تا کنون برای کودک خود گرفته اید