تاثیر بازی های کامپیوتری بر روی موفقیت کودکان در مدرسه
بازیهای ویدئویی به قسمتی از زندگی روزمره بچه ها و بزرگترها تبدیل شده است. همچنین نگرانی والدین در جهت محتوای نامناسب این بازی های ویدویی جایی برا بحث در این خصوص نمی گذارد. ولی با توجه به افزایش جذابیت روز افزون آنها برای بچه ها و نوجوانان، این بازی ها ویدوئی می توانند علاوه بر سرگرمی می توانند به کودکان در موفقیت در کلاس درس کمک کنند؟
برخی از محققین معتقدند بازی های ویدوئی می توانند به کودکان ما کمک کنند. از آنجا که محققین متوجه منفعت بازی های ویدوئی شده اند، لذا سعی کرده اند تا از این بازی های ویدئویی در جهت پرورش مهارت برای موفقیت کودکان استفاده کنند. در ادامه به برخی از فواید بازی های ویدوئی در جهت افزایش یادگیری در کودکان می پردازیم.
خلاقیت و مهارت حل مسئله در کودکان
آقای دیوید ویلسونشافر، معتقد است بازی های ویدویی عالی ترین وسیله برای آموزش می باشد. به گفته ایشان، سوالی که دراینجا پیش می آید اینست که “چگونه می توان از بازی های ویدوئی به عنوان یک وسیله سازنده در منزل، مدرسه و محل کار استفاده کرد؟”
به گفته ایشان بازی های ویدئویی می تواند به کودکان در حل مشکلات و برنامه ریزی کمک کند. بازی ها نیازمند جستجو، مذاکره و برنامه ریزی برای رسیدن به مراحل بالاتر می باشند. و طراحی برای استراتژی برای رسیدن به مراحل بالاتر باعث بهتر شدن رشد مغز در کودکان می شود. پروسه شناخت قوانین و مقررات بازی و یادگرفتن چگونگی انجام بازی به یادگیری مهارت تصمیم گیری کمک می کند. در بازی های ویدوئی کودکان دائماً در حال انتخاب شخصیت های بازی و بررسی توانایی های آنها می باشند که این مسئله باعث افزایش خلاقیت در کودکان می شود. برخی دیگر از بازیها به کودکان اجازه طراحی و یا اعمال تغییرات در نقشه های بازی را می دهد که این مسئله باعث افزایش خلاقیت و یادگیری مهارتهای تکنیکی را می شود.
یادگیری دیداری در دنیای مجازی
احتمالاً یکی از بزرگترین مزایای بازی های ویدویی تجربه یک دنیای مجازی است. چریلکی معتقد است قسمتی از جذابیت بازی های ویدویی انجام کارهایی است که قادر به انجام آن در دنیای واقعی نیستیم.در بازیهای ویدوئی چیزهای غیرممکن، ممکن می شوند. برای مثال یک پسر 16 ساله در کشور کره با بازی کردن بازی Line Age می تواند به یک سرمایه گذار بینالمللی تبدیل شده، به تجارت مواد اولیه بپردازد و کالاهای مورد نیاز را در قسمت های مختلفی از دنیای مجازی خریداری کند. اساساً، چیزهایی که زمانی تنها از طریق کلام قابل بیان بود، حالا می توان آن را در دنیایی کاملاً جدید و دیداری تجربه کرد.به اعتقاد آقای شافر، از طریق این تجربه کسانی که در پی یادگیری هستند مفاهیم پیچیده را بدون از دست دادن ارتباط بین انتزاع و واقعیت متوجه شده و می توانند از این طریق برای حل مشکلات استفاده کنند.
رقابت سالم / مهارتهای رهبری
خانم اولسون معتقد است، رقابت برای بدست آوردن مقام و رتبه در کودکان به خصوص پسران امری طبیعی و سالم می باشد.
همچنین بازی های ویدویی مکانی امن را برای نشان دادن میل به رقابت برای کودکان مهیا می نماید. طبق بررسی های بعمل آمده توسط خانم اولسون، که این بررسی ها بر روی دانش آموزان و نوجوانان انجام شد، یکی از دلایل عمده آنها برای انجام بازی های ویدویی مخصوصاً در بین پسرها، رقابت با دیگران برای پیروزی است.
به منظور ایجاد رقابت دوستانه، بسیاری از بازیهای ویدویی به بازیکنان امکان انتخاب بین رهبری و پیروی را می دهند. این بازیهای ویدویی به کودکان اجازه شرکت و همکاری در رهبری یک تیم را می دهند.
جنبه اجتماعی
بزرگترها تمایل به انجام بازی های کامپیوتری در انزوا جلو تلویزیون و یا کامپیوتر خود دارند، این در حالی است که بازیهای ویدویی برای بچه ها حالت اجتماعی دارد. بنا به گفته خانم اولسون بازی های ویدویی محیطی است برای بچه ها برای دوست یابی. پژوهش های او نشان داده که کودکان علی الخصوص پسران به انجام بازیهای گروهی بیشتر از بازی کردن در خانه و یا بازی های آنلاین تمایل دارند. بعلاوه، او به این نتیجه رسید که کودکان با توانایی یادگیری پایین، بیشتر تمایل به پیدا کردن دوست دارند، به همین دلیل است که بازی های ویدویی را انجام میدهند.
بنابر آخرین پژوهش های انجام شده، بازیهای اکشن توانایی خواندن در کودکانی که اختلال در خواندن دارند را افزایش می دهد. تقریباً در 10% کودکان یادگیری خواندن کار بسیار دشواری است.
کودکان 7 الی 13 سال به دو گروه تقسیم میشوند. گروه اول روزانه 80 دقیقه بازیهای اکشن بازی می کنند، در حالیکه گروه دوم به بازی های ساده می پردازند. بنابر نوع بازی انجام شده توسط بچه ها مهارتهای خواندن آنها مورد تست و آزمایش قرار گرفت. نتیجه نشان داد کودکانی که بازی های اکشن انجام می دهند سریعتر و دقیق تر از بچه های دیگر می توانند بخوانند. و در آزمایش های بعمل آمده سریعتر عمل می کنند.
پژوهشگران دو چیز را پیشنهاد می دهند:
- بازیهای اکشن دقت بینایی بازیکنان را افزایش می دهد.
- بازی به کودکان توانایی استخراج اطلاعات حیاتی محیط اطراف را میدهد-که هر دو مهارت برای خواندن ضروری است.
یادگیری آینده
از آنجایی که دنیا در حال تغییر و تحول در چگونگی ارتباط برقرار کردن، خرید کردن، و چگونگی سرگرم کردن خود می باشد، ممکن است مدارس در پی سود بردن از دنیای روبه افزایش بازیهای ویدویی باشند، که این بازیها نیازهای وسیعی اعم از احساسی، اجتماعی و عقلانی کودکان را برآورده می کند.
برای یادگیری چیزهای بیشتر، در کانال تلگرام نی نی کده عضو شوید و یا در اینستگرام با اکانت ninikadeh ما را فالو کنید.
عالی بود ممنونم از اطلاعات خوبتون
سلام- ممنون از توضیحاتتون