تاثیر عمل سزارین بر روند تکامل انسان
آخرین یافته های علمی حاکی از این است که استفادهء روزافزون از عمل سزارین، بر روند تکامل بدن انسان اثر گذاشته است. این یافتهها نشان داده که اکنون مادران بیشتری برای زایمان به عمل جراحی نیاز دارند که به دلیل تنگتر شدن حفره لگن خاصره است.
طبق تحقیقات دانشمندان دانشگاه ویَن، موارد تنگی مجرای زایمان از ۳۰ مورد در هر هزار زایمان در دهه ۱۹۶۰ اکنون به ۳۶ مورد در هر 1000 زایمان افزایش یافته است و این روند افزایشی همچنان ادامه خواهد داشت.
میزان مشکلات زایمان به خصوص به دلیل جا نشدن نوزاد در مجاری زایمان بسیار زیاد است و بدون دخالت پزشکی مدرن اینگونه مشکلات اغلب مرگبار بود و از نقطه نظر تکاملی این بخشی از انتخاب طبیعی است. عملهای سزارین باعث شده روند طبیعی دایر بر تولد نوزادان کوچک از بین برود.
انتخاب طبیعی چیست و چه میکند؟
انتخاب طبیعی فرایندی است که در طی نسلهای پیاپی، سبب شیوع آن دسته از صفات ارثی میشود که احتمال زنده ماندن و موفقیت زاد و ولد یک دسته از موجودات زنده را افزایش میدهند. مثلا در میان زرافه ها، آن دسته از زرافه هایی که قد بلندتری داشتند و این مساله در ژن آنها وارد شده بود، در طی چندین نسل پیاپی، زنده ماندند و آن دسته از زرافه هایی که گردن کوتاهی داشتند به دلیل عدم توانایی در پیدا کردن غذا، نتوانستند زنده بمانند و نسل آنها کم کم از بین رفت.
زنانی که حفره لگن خاصره آنها خیلی تنگ است صد سال پیش هنگام زایمان از بین می رفتند. آنها اکنون زنده میمانند و ژن خود را به نسل بعد منتقل میکنند و در نتیجه حفره لگن خاصره فرزندان دختر آنها هم تنگ خواهد بود.
اما چرا لگن خاصره انسان در طول زمان پهنتر نشده است؟
سر نوزاد انسان در مقایسه با سایر پستانداران عالی بزرگ است و در نتیجه حیواناتی مثل شامپانزه نسبتا راحت زایمان میکنند. محققان یک مدل ریاضی را با استفاده از اطلاعات سازمان بهداشت جهانی و سایر مطالعات بزرگ زایمان طراحی کرده و متوجه تضادی تکاملی شدند. از یک طرف آنها شاهد روند رو به رشد تولد نوزادان درشتتر و سالمتر هستند، اما این پدیده از نظر تکاملی تناقض ایجاد میکند، چون اگر نوزادان بیش از حد درشت باشند در جریان زایمان در رحم مادر گیر میکنند. این وضع در گذشته میتوانست برای مادر و فرزند مرگبار باشد.
کانال تلگرام راهنمای بارداری نی نی کده .
امکان نظر دادن در اینجا وجود ندارد