ادامه زندگی زناشویی در کنار همسری با اسکیزوفرنی

مشاوره ازدواج

هر زندگی ای بالا و پایین های خود را دارد. اما با اینکه در هنگام عقد میگوییم که “در شادی و غم در کنار یکدیگر هستیم” آیا باز هم راهی برای ادامه این زندگی هست؟ در حالیکه دشواری های این زندگی یک فاکتور مهم محسوب می شود، زندگی زناشویی آنها می تواند در صورت حمایت همسر فرد، ادامه یابد.

اکثر افرادی که در زندگی زناشویی، اسکیزوفرنی دارند، هنگامی که با همسر خود آشنا شده بودند این بیماری را نداشته اند. دکتر اونگور ، رئیس بخش اسکیزوفرنی بیمارستان مل لین آمریکا میگوید “اسکیزوفرنی امکان ساخت روابط محکم را سخت میکند و مردم ترجیح می دهند مجرد بمانند”.

برای کسانی که پارتنر آنها در زمانی که رابطه شان را آغاز کرده بودند سالم بوده است، شروع اسکیزوفرنی یک شوک محسوب می شود. اسکیزوفرنی می تواند شخصیت و رفتار فرد را عوض کند و علائم این بیماری، موجب می شود دوست داشتن و حمایت از همسر سخت و رابطه شان سرد شود.

زندگی و مراقبت از همسری با بیماری اسکیزوفرنی

فرانک بارن، که خودش نوعی از اسکیزوفرنی را دارد می گوید: وقتی کسی به تازگی متوجه می شود که اسکیزوفرنی دارد، نزدیکان فرد می توانند با همدردی کردن با فرد بیمار، به او کمک کنند و بهترین چیز این است که به او بگویند که دوستش دارند و به او اهمیت می دهند و داشتن اسکیزوفرنی، چیزی را درباره دوست داشتن آنها تغییر نمی دهد”.

زندگی با بیمار اسکیزوفرنی

مراقبت عاطفی از یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی کاری است سخت و خسته کنننده. همسران افراد اسکیزوفرنی اعتقاد دارند که دو چیز است که می تواند منجر به شکست رابطه آنها شود:

فرد مبتلا باید درمان را قبول داشته باشد. اسکیزوفرنی درمان نشده می تواند باعث شود فرد رفتارهای بی قاعده ای از خود نشان دهد. و همسر فرد ممکن است خود را در ملاء خشونت های کلامی و کمبود احساس و اتهامات توهمی فرد ببیند. یک رابطه سالم، این موارد را تحمل نمی‌کند.

همسر فرد باید یک سیستم حمایتی ایجاد کند. اسکیزوفرنی سبب می شود که فرد مبتلا نیازهای احساسی شریک خود را نتواند ببیند ، بنابراین شما باید سیستم حمایتی درونی خود را خارج از رابطه تان بنا کنید. کسانی که از فرد مبتلا مراقبت میکنند احتمال دارد که دچار افسردگی شوند، بنابراین مهم است که به حمایت های سلامت روان دسترسی داشته باشند. مثلا به یک روانشناس یا درمانگر خانواده. دوستان و خانواده می توانند یک گوش شنوا باشند برای همسر فرد مبتلا تا گاهی حواس او را از زندگی سخت خود پرت کنند و زندگی نرمالی را برایش فراهم کنند.

برقرای ارتباط در زندگی با یک اسکیزوفرن

هر دو شریک زندگی، باید با هم ارتباط برقرار کنند. روابط باز و روشن می تواند به هر دو طرف رابطه کمک کند تا حمایت لازم را از طرف دیگر بگیرند و نیازها و خواسته های یکدیگر را از رابطه شان بهتر درک کنند. علاوه بر درمان های معمول، زوج درمانی می‌تواند به هر دو طرف کمک کند تا با اثراتی که اسکیزوفرنی بر روی رابطه می گذارد مقابله کنند.

اسکیزوفرنی و رابطه : مشکلات و راهکارها

هر زوجی با دسته ای از وظایف خانه داری مواجه هستند. وظایف خانه، امور مالی، صمیمیت جنسی و تعاملات خانوادگی. اسکیزوفرنی این موارد را تحت تاثیر قرار میدهد. اما شما می توانید با آنها کنار بیایید:

وظایف خانه:

دکتر اونگور میگوید: اسکیزوفرنی مدلی که افراد نشانه های اجتماعی را درک میکنند، تغییر میدهد. از همسر اسکیزوفرن خود توقع نداشته باشید که متوجه آنچه که در هر لحظه در خانه بدان نیاز دارد باشد. مشاوره می تواند در این زمان به هر دو شریک زندگی کمک کند که یاد بگیرند تا چگونه توقعاتی روشن و به روشی درست و حامیانه مطرح کنند. راه دیگر این است که یکسری وظایف را برای هر شریک تعریف کنند و بدانیم که نقش هر شریک در خانواده از اهمیت برخوردار است.

موارد مالی:

یکی از مشکلات افراد اسکیزوفرن این است که گاهی دیگر نمی توانند به کار خود برگردند، حتی پس از اینکه نشانه های بیماری تا حدی مهار شده است. در این حالت بسیار مهم است که فرد و شریک او به دنبال بیمه تامین اجتماعی و یا سایر بیمه های تامین کننده زندگی شان باشند. درمان های اسکیزوفرنی پرهزینه است. در این موارد باید با پزشک معالج خود درباره وضعیت مالی خود صحبت کنید تا درمان های با هزینه کمتر را برای شما در نظر بگیرد.

صمیمیت جنسی:

ایکسزوفرنی می تواند مستقیما روی تمایل جنسی فرد تاثیر بگذارد و برخی داروهای آنتی سایکوتیک نیز روی میل جنسی تاثیر میگذارند. مشاور یا درمانگر این زوج می تواند کمک کند تا آنها نیازهایشان را بیان کنند و در صورت لزوم از پزشک معالج فرد بخواهد تا نوع داروها را عوض کند یا داروهایی را جهت افزایش تمایل فرد اسکیزوفرن به رابطه جنسی و رفع اختلال در نعوذ، تجویز نماید.

تعاملات خانوادگی :

فرد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب بصورت غیرعقلانی رفتارهایی بروز می دهد و نمی تواند روشن و واضح فکر کند و با احساسات روزمره درگیر است. این موارد می تواند برایش گیج کننده و ترسناک باشد و یا موجب آزار اعضای خانواده اش شود و نهایتا منجر به درگیری هایی در داخل خانواده شود. پس مهم است که اعضای خانواده درباره رفتارهای قابل پذیرش و غیرقابل پذیرش با هم بصورت واضح صحبت کنند. بخصوص اگر فرد مبتلا فرزند نیز دارد.

اگر بیمار اسکیزوفرن دارید، با انجمن بیماران اسکیزوفرنی ارتباط برقرار کنید یا از پزشک یا درمانگر خانواده بخواهید تا به شما اطلاعات لازم درباره انجمن های محلی و سایر منابعی که می تواند به شما کمک کند را بدهد. درمانگر می تواند به شما کمک کند تا رابطه خانوادگی خود را در حین بیماری، حفظ کنید و روزهای بهتری را سپری کنید.

برای گرفتن مشاوره درباره رابطه خود و همسرتان، می‌توانید با مشاورین موسسه مشاوره مهر تماس بگیرید. موسسه مهر با اکانت mehrcc@ در شبکه های اجتماعی زیر حضور دارد:

صفحه اینستگرام  صفحه تلگرام

موسسه روانشناسی مهر با سالها تجربه در امور روانشناسی و رفتاری، می تواند مرجع مناسبی برای مشاوره و یادگیری شما باشد.



امکان نظر دادن در اینجا وجود ندارد

شبکه های اجتماعی ما

اینستگرام نی نی کده

طراحی اتاق کودک طراحی اتاق کودک

چگونه اتاقی هماهنگ با سن کودک خود طراحی کنیم

هنر کودکانههنرهای کودکانه

انواع هنرهای مختلف برای پرورش خلاقیت کودکان

زبان انگلیسی و فرانسه کودکان زبان انگلیسی و فرانسه کودکان

کودکان می توانند از دو سالگی دو زبان را یاد بگیرند

 جشن تولدهای کودکانه جشن تولدهای کودکانه

یک جشن تولد متفاوت از آنچه تا کنون برای کودک خود گرفته اید