چرا کودک بقیه بچه ها را گاز می گیرد ؟
اغلب دلايل اصلي گاز گرفتن بچهها شامل اين موارد است:
- كنجكاوي
- جلب توجه
- گرسنگي
- استرس يا اضطراب
- ترس يا دفاع از خود
- عصبانيت يا خستگي ناشي از تحريكهاي بيشازحد محيط
- دندان در آوردن
- نشان دادن محبت!
✳️ وقتی کودک، دیگران را گاز میگیرد چه کنیم:
- ابتدا توجه خود را به فردی معطوف می کنیم که گاز گرفته شده است؛ به خصوص اگر کودک باشد و وی را آرام می کنیم.
2. سریع، ولی با آرامش، مداخله کنید. کودک را از جمع دور کنید. هرگز برای تلافی، او را گاز نگیرید. قاطعانه، به وی بگویید «گاز نگیر. گاز گرفتن، آسیب می رساند و من به تو اجازه نمی دهم گاز بگیری و به کسی آسیب برسانی.»
3. اثر گاز گرفتن وی را توضیح دهید؛ مثلا بگویید «علی گریه می کند؛ چون تو، او را گاز گرفته ای و به او آسیب رسانده ای.»
4. برطرف کردن علل احتمالی گاز گرفتن. استرس هایی نظیر شلوغی، سروصدا، گرسنگی، خستگی، خواب آلودگی، نبودن اسباب بازی، بی توجهی یا توجه زیاد به کودک، می تواند او را در این حالت قرار دهد.
5. بر حسب سن کودک، برای مدت زمانی، وی را از جمع دور کرده، در یک اتاق خلوت، دور از هرگونه عامل خطر یا محرک قرار می دهیم و به وی می گوییم که در صورت تکرار گاز گرفتن، این کار را برای وی تکرار می کنیم.
6. به کودک خود آموزش دهید که برای بیان احساسات، به جای کارهای این چنینی، از لغات استفاده کند.
✳️ گاز گرفتن کودکان چقدر طبیعی است؟
صرف اینکه گاز گرفتن، یک عمل طبیعی در سن کودک شماست، نباید باعث بشود شما این کار را به کلی نادیده بگیرید. «گاز گرفتن یا کتک زدن کودکان دیگر از سوی کودک شما، وقتی طبیعی است که در ماه فقط یکی، دو بار رخ دهد. اگر فرزندتان هفتهای چند بار این کار را تکرار میکند، باید نگران شوید.»
همچنین اگر گاز گرفتن آن قدر تکرار شود که بقیه بچهها، فرزند شما را به این عادت بشناسند و او را در بازیهای خودشان شرکت ندهند، این موضع هم میتواند بر روحیه فرزندتان تاثیر منفی داشته باشد. با مربی مهد کودک صحبت کنید تا اگر چنین شرایطی برای کودک شما پیش آمده با همکاری هم آن را برطرف کنید.
برای اینکه از مقالات جدید ما مطلع بشید، در کانال تلگرام نی نی کده عضو شوید.
امکان نظر دادن در اینجا وجود ندارد